Bemutatkozás
Történet
Munkaterületeink
Céljaink
Atico Klub
Hírlevél
Ajánlatkérés
Elérhetőségek
 
 
 
 
TERMÉKEINK
Előszoba
Konyha
Étkező
Hálószoba
Nappali
Dolgozó
Fürdő
Ajtók
Belső terek
Egyéb munkák
A 70-es évek bútorai

Hullámszék1970-ben Frank o. Gehry Hullámvonal széke indítja a korszak tervezői remekeit. Egy sorozat részeként alkotja meg. A széknek és a sorozat többi darabjának is több különlegessége van. Meglepő formája mellett az alapanyag szokatlansága tette alkotását halhatatlanná. Ugyanis papírból készült.

 

Az egyenes vonalak ívekkel párosultak, ami nagyon jellemző a '70-es évekre.  A tervezők tovább kísérleteztek a formákkal és alapanyagokkal. A fiókos komódokat egy lágy hullámmal egészítették ki, amitől az egyszerű bútor futurisztikussá vált.

 

 

Verner PantonÚjraértelmezik a bőrt, mint alapanyagot. Jellemző a korszakra, hogy két össze nem illő tárgyat egyesítenek. Például kesztyű alakú kanapé vagy banán alakú ülőalkalmatosság.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Panton székA korszak legismertebb alkotója minden bizonnyal Verner Panton és az általa tervezett Panton szék, ami a mai napig gyártásban van és megvásárolható. A dán tervező gyakran használt meglepő formákat, mint például egy egyszerű kárpitozott bútorgyűrű pihenőként funkcionálva.

 

Az évtizedben is a harsány színek a jellemzőek. Előszeretettel használják a lila, piros, magenta erőteljes árnyalatait.

Jan 31, 2012
Adatvédelem   Viszonteladók
Atico Faipari Szolgáltató Kft.
1106 Budapest, Maglódi út 6.
Tel./Fax.: +36 (1) 260-2864
Mobil: +36 (20) 9628-701
E-mail cím: a t i c o (k u k a c) a t i c o (p o n t) h u
Web: www.atico.hu