Bemutatkozás
Történet
Munkaterületeink
Céljaink
Atico Klub
Hírlevél
Ajánlatkérés
Elérhetőségek
 
 
 
 
TERMÉKEINK
Előszoba
Konyha
Étkező
Hálószoba
Nappali
Dolgozó
Fürdő
Ajtók
Belső terek
Egyéb munkák

Falburkoló, kádbeépítés és radiátortakarás tökéletes összhangban

Dec 6, 2012

Következő cikksorozatunkban olyan kényesnek tűnő témával szeretnénk foglalkozni, melytől nagyon sokan idegenkednek. Cikkeinkkel remélhetőleg nemcsak bátorítást, de ötleteket is adhatunk ahhoz, hogyan lehet fával berendezni, burkolni és dekorálni a fürdőszobát.

Pünkösd, a Szentlélek áradása

May 25, 2012

Kicsit háttérbe szorult ez az ünnep, mármint ami az ünneplését illeti. Pünkösdkor csak örülünk, hogy nem kell dolgozni és iskolába menni.

Az antik bútor

May 22, 2012

Esztétikájában és értékében is kiemelkedő egy antik bútor. Stílusa többféle lehet a barokktól a rokokón át egészen az ókorig. Mivel nagyon ritka bútorok maradtak fent évszázadokon, sőt évezredeken át, nem mindenki engedheti meg magának.

Alapanyagok: a platán

May 9, 2012

Ezt a nagyon ősi fafajtát ütésállósága, jól megmunkálhatósága és sokféle árnyalata miatt népszerű alapanyag a bútorgyártásban.

Fát a fürdőszobába?

May 6, 2012

A fürdőszoba is csak egy helyiség. nem kell lemondanunk a fa szép látványáról, csak megfelelően kell kezelni és a hagyományos tisztítószereket elfelejteni.

Alapanyagok: a hárs

Apr 27, 2012

A hársfa nemcsak teaként ismert. Rostmentes világos krém színe miatt kedvelt bútoralapanyag. Gyakorlatilag szálmentes, ami különlegessé teszi fáját.

A hintaszék

Apr 26, 2012

Furcsa, mennyire idejétmúlt bútorként tekintünk a hintaszékre. Valahogyan nagyszüleink jutna eszünkbe róla, pedig van benne valami nyugalmat árasztó és romantikus.

Az ezredforduló bútorai

Apr 11, 2012

A '90-es évek bútortörténetében megfigyelhetünk egyfajta visszakanyarodást a korábbi stílusokhoz. Újra fölfedezik az alkotók a klasszikus stílusokat, a minimalizmust.

Alapanyagok: a nyír

Apr 10, 2012

Nagyon szép rajzolatú keményfa. Sima mintázata fodros, de egységes. Felhasználása is sokrétű.

Egyedi megoldások fából

Mar 28, 2012

A fa csodálatos. Természetes, sokoldalú és az emberi kreativitást maximálisan kiszolgálja. Nézzük most meg, milyen egyedi tárgyakat is lehet készíteni belőle.

Alapanyagok: a tulipánfa

Mar 22, 2012

Amerika kedvenc alapanyaga, hazánkban ritkán használt. Szépen rajzolt erezete és világos színe egyedivé teszi a belőle készített bútort.

Alapanyagok: az éger

Mar 19, 2012

Az éger, mint alapanyag napjainkra veszített népszerűségéből. Jellegzetes felülete azonban kiváló alapanyaggá tette.

A 80-es évek bútorai

Mar 9, 2012

A nyolcvanas évek tervezői minden addigi szabályt és konvenciót fölrúgtak és a tárgyakat olyan megvilágításba helyezték, amit addig senki, de utánuk sem sokan tettek meg.

Tavaszi dekoráció

Mar 5, 2012

Végre itt a tavasz! Igaz nem volt nagyon zord a tél sem. Azért mégis jobb túl lenni rajta.

Alapanyagok: a rétegelt lemez

Feb 27, 2012

Ma már kevésbé elterjedt alapanyag pedig rendkívül tartós és erős bútorok készíthetők belőle.

Elszigetelt helyiségek

Feb 21, 2012

Kevés szó esik az olyan helyiségek berendezéséről, melyeknek kevésbé gondoljuk fontosnak látványos részét és inkább a funkció kerül előtérbe. Na de azért egy háztartási helyiség is lehet esztétikus.

Az angol vidéki stílus, a cottage

Feb 19, 2012

Amerikában a stílusok közül a cottage stílust kedvelik leginkább. A másik nevén country-nak nevezett lakberendezési és építészeti stílust az angol telepesek honosították meg.

A 70-es évek bútorai

Jan 31, 2012

A popkultúra a '60-as évek után sem záródott le. A műanyagok térhódítása és az élénk színek a '70-es években is jellemzőek. A tervezői kreativitás nem ismer határokat

Alapanyagok: a furnér

Jan 31, 2012

A furnér átmenet a tisztafa és az MDF között. Mindkettő előnyeit magában hordozza. Tisztafa alapanyag bútorlapon.

2012 divatszínei

Jan 24, 2012

A színek divatja is évről-évre változik, de éles határvonalat nem évente húznak a szakemberek.

Alapanyagok: a laminált bútorlap

Jan 24, 2012

A legelterjedtebb bútoralapanyag. A fogyasztói társadalom árudömpingje hívta életre és sok előnye tette népszerűvé.

BÚÉK!

Dec 31, 2011

Eredményekben és sikerekben gazdag, Boldog Új Évet kívánunk!

Békés Karácsonyt!

Dec 20, 2011

Minden kedves megrendelőnknek és leendő ügyfelünknek ÁLDOTT, BÉKÉS KARÁCSONYI ÜNNEPEKET KÍVÁNUNK!

Alapanyagok: a juhar

Dec 20, 2011

Tipikusan kemény fa, akárcsak a tölgy vagy a cseresznye, ám mégsem olyan népszerű, ha bútorról van szó. Pedig gyönyörű tárgyakat lehet készíteni belőle.

Alapanyagok: az akác

Dec 6, 2011

Ez a nagytermetű fa nem csak a bútoriparban használatos. Gyors növekedése miatt széles körben elterjedt a felhasználása.

Egyedi ajándékötletek karácsonyra

Dec 5, 2011

Közeledik az év vége és jönnek az ünnepek. Kis összeállításunkkal szeretnénk segítséget adni azoknak, akik még nem tudják, mivel lepjék meg szeretteiket.

Bútorok a '60-as években

Nov 10, 2011

A hatvanas évek popkultúrája szembefordul a modern racionalizmussal és ez az álláspont köszön vissza a bútortervezők, dizájnerek munkáiban is.

Alapanyagok: a kőrisfa

Nov 10, 2011

Ez a rendkívül erős, de rugalmas fa nem csak a bútorgyártásban kedvelt alapanyag. Szívesen készítenek belőle sporteszközöket és hangszereket is.

Rémisztő dekoráció

Nov 2, 2011

Nálunk nincs nagy hagyománya a halloween-dekorációnak, azért ejtsünk pár szót a legegyszerűbb dekorelemekről.

Alapanyagok: a dió

Nov 2, 2011

A diófa őshonos növény. Már a honfoglaláskor ismerték őseink. Legismertebb eredeti termőhelyük Tiszacsécse és Milota környékén található, ahonnan jó fajtái is származnak.

Alapanyagok: a cseresznye

Oct 19, 2011

A rózsafélék családjába tartozó fa szemet gyönyörködtető eleganciájával évszázadok tiszteletét vívta ki magának.

Őszi hangulatban

Oct 18, 2011

Itt az ősz, jönnek a szürke napok, hosszú éjszakák. Földobhatjuk otthonunk hangulatát némi egyszerű dekorációval, mely jobb kedvre derít mindenkit.

Otthoni iroda

Sep 29, 2011

Egy kellemes, személyre szabott otthoni irodában élvezet a munka. Megtervezése csak rajtunk múlik ellenben a munkahelyi környezettel. A biztonság, a kényelem és az esztétika kapják a kiemelt szerepet.

Alapanyagok: a bükk

Sep 29, 2011

Sok területen sokféleképpen hasznosítható alapanyag. A jól megmunkálható keményfákhoz tartozik. A bútorgyártáson kívül az építészet is szívesen használja, a régi fazekasság kedvenc tüzelőanyaga volt.

A szék

Sep 15, 2011

Életünket végigkísérő bútor. Az első lépésektől velünk van, csak mérete, és stílusa változik.

Alapanyagok: a tölgy

Sep 15, 2011

Bútoralapanyagok közül az egyik legértékesebb és legjobban megmunkálható fafajtánk a tölgy, mely csersavtartalma miatt is jó ellenálló képességgel rendelkezik. Szép és tartós bútorok készíthetők belőle.

Tudatos tárolás III. - Fürdő

Aug 31, 2011

A mai tisztálkodási helyiségeknek több funkciót is el kell látniuk. A sok apróságok tárolása nem is olyan egyszerű, de egy jól átgondolt bútorral rendszerezhető.

Alapanyagok: a fenyő

Aug 31, 2011

Új sorozatunkban bemutatjuk bútoraink alapanyagait, a fát. Először ismerkedjünk meg az egyik legnépszerűbb fa fajtával, a fenyővel.

Tudatos tárolás II. - Gardrób

Aug 16, 2011

Gardróbszekrényeink kerülhetnek a hálóba vagy külön helyiségbe, esetleg elcsíphetnek egy kis területet a nappaliból. Bárhová is kerül, sok mindent kell tárolnia.

Tudatos tárolás I. - Az előszoba

Aug 16, 2011

Az előszobára általában jellemző a szűkösség. De jól átgondolt tároló bútorokkal hasznossá tehető ez a helyiség is.

Dolgozni kényelmesen

Jul 24, 2011

Irodabútort is lehet futószalagról vásárolni, de lehet ugyanannyiért kényelmes, egyedi, csak ránk jellemző bútorok közt is dolgozni.

Bútorok az '50-es években

Jul 21, 2011

Erre az időszakra és a benne alkotók munkájára a II. világháború nyomta rá sötét bélyegét. A korszakot világos, levegős terek és vidám színek jellemzik, ellensúlyozva a háború borzalmait.

Variációk konyhára

Jul 15, 2011

Lehet különálló, amerikai vagy szigetes. Konyhánk központi eleme otthonunknak. Kialakítása elsődleges helyiség abban, hogy a külvilág felé mit kommunikálunk magunkról, milyen kép alakul ki rólunk másokban.

Északi melegség

Jul 15, 2011

Hideg országokban a lakberendezés egyedi jegyeit figyelhetjük meg. Különös érzékekkel rendelkeznek ahhoz, hogy otthonainkat melegséggel töltsék el. Náluk a fa nem pusztán alapanyag, hanem elsődleges alkotóelem.

Kényelmesen vízszintesen

Jun 30, 2011

Mindenki egy szép és kényelmes ágyról álmodik. Legyen hatalmas, kellően ruganyos, szép és szemet gyönyörködtető. Sokféle ágyat, keretet és matracot lehet ma már kapni a boltokban. De az egyediség mindig is örök divat marad és persze az sem kizárható ok, ha hálónkba csak egyedi méretezésű ágyat tudunk elhelyezni.

Színek otthon

Jun 30, 2011

Ha már unjuk a fa különböző árnyalatait, dobjuk föl otthonainkat különböző színekkel. Ízlésesen párosítva a különböző fa árnyalatait, mintáit izgalmas elegyet kaphatunk.

Ha valami nem szép, takarjuk el!

Jun 20, 2011

Régebbi lakások és házak tulajdonosai gyakran kerülnek szemben a fűtő és meleg víz szállító csövekkel, radiátorokkal, melyek rontják az összképet és nehezítik a lakberendezést. Egyszerű módszerrel könnyen eltüntethetők.

Ami soha nem megy ki a divatból

Jun 20, 2011

Vannak tárgyak, színek, melyek hosszú évtizedek óta uralják a divatot. Időtállóságuk és értékük töretlen. Tekintsük át párat.

Kiegészítők fából

May 31, 2011

A fa szép. És ezzel mindent el is mondtunk az ember legősibb építőtársáról. A szakszerűen megmunkált fa nem csak bútornak használható föl. Remek kiegészítők készíthetők belőle.

Egyedi kívánságok

May 31, 2011

Az Atico Bútorgyártó Műhely 14 éve alatt sok különleges bútort készíthetett. Gyakran keresnek föl bennünket egyedi kívánságokkal. Íme egy rövid összeállítás a teljesség igénye nélkül.

Ajtóváltozatok

May 31, 2011

Az ajtók és ablakok olyanok egy házon, mint az ember szeme és szája. Befolyásolja ábrázatunkat vagyis otthonunk karakterének szerves része. Lehet teljesen egyszerű vagy épp karakteres.

Vidéki idill

May 17, 2011

A vidéki romantika sok nő álma. Nem véletlen ez az egyetlen olyan stílus, mely szinte kizárólag női stílusjegyekből építkezik. Legjellemzőbb rá a kézi munka. Bútorait nem a csillogás és nemes anyaghasználat jellemzi, sokkal inkább a kézzel készített, egyedi és utánozhatatlan megjelenés.

Sokszínű étkező

May 17, 2011

Társasági életünk színtere az étkező. Nincs vendégség lakomázás nélkül, ezért fontos, hogy ezt a helyiséget vagy helyiségrészt előrelátóan rendezzük be.

Kültéri kényelem

Apr 29, 2011

Kerti bútoraink megválasztása épp oly fontos a lakberendezés szerelmeseinek, mint otthonunk többi része. Legyen szó kertről, teraszról vagy erkélyről, a stílus és a funkció elválaszthatatlan kitétel.

Tavasz a kertben

Apr 29, 2011

Végre itt a jó idő! Irány a kert! Pihenésnek, mozgásnak, feltöltődésnek is kiváló, ha eltöltünk pár órát a természetben. A szerencsésebbek saját kerttel büszkélkedhetnek, melyet csinosítgatni, rendezgetni önmagában is élmény.

Neobarokk

Apr 8, 2011

Csak egy stílus van, mely ennyire szereti a díszítést és cicomát. Ez a neobarokk. Gyökerei a barokk és rokokó stílusig nyúlnak vissza.

Tavaszváró

Apr 7, 2011

Végre itt a jó idő. Energiával töltődhetünk föl a szabadban. Alakítsunk kicsit otthonunkon is, és a kedvünk is megváltozik.

Antik bútorok utángyártása

Apr 6, 2011

Ha túl nehézkes és körülményes az eredeti bútor beszerzése, akkor készíttesse el!

Lakáskultúra kiállítás 2011

Mar 10, 2011

Március 11-13. között a Syma Sport- és Rendezvényközpontban 8. alkalommal rendezik meg a Lakáskultúra Élőben kiállítást, ahol cégünk is bemutatja egyedi tervezésű, minőségi bútorait.

Régit újként

Feb 23, 2011

A hódító divatstílusok a lakberendezésben is megmutatkoznak. Az, hogy milyen formák, színek lesznek a divatosak és trendik, az befolyásolja öltözködésünket és lakásunk díszeit is.

Nézzünk bele jobban egy igazán kifacsart stílusba: a retróba.

Apró bútorok stílusosan

Feb 23, 2011

Retró hangulatot kölcsönözhetünk otthonunknak néhány ügyesen megválasztott tárgy vagy kisbútor segítségével is. Kiválasztásakor figyeljünk arra, hogy ez a stílus különösen szereti a kört.

Minimalista konyha

Jan 27, 2011

A konyha a legnehezebben tisztán tartható helyiség. A főzés során keletkező zsíros gőz bizony sok háziasszonynak és háziúrnak okoz bosszúságot. Nem mellékes tehát, hogy takarítás idején csak pár eszközt, polcot kell tisztítanunk vagy rengeteg fűszertartót, tálalókat és egyéb szükséges kelléket.

Minimalizmus

Jan 27, 2011

Bár az utóbbi időben csökkent népszerűsége, azért a minimalizmus, mint stílus töretlen. Legfontosabb szervezőeleme a rend.
Minimalista helyiség kialakításakor a napi eszközök szekrényekbe, fiókokba kerülnek. A díszítő elemeket pár értékessel pótolják a sok értéktelen helyett.

Pihentető színek a hálószobában

Jan 17, 2011

Hálószoba kialakításánál két alapvető szempontot kell figyelembe venni. Első a kényelem, második a hangulat. Kényelmes, praktikus bútorokat válasszunk és hagyjunk elég helyet a mozgásra. Ne zsúfoljunk sok bútort a helységbe, mert nyugtalanságot okozhatnak.

Divatszínek 2011-ben

Jan 17, 2011

2011-ben még a korábbi éveknél is erőteljesebb szerephez jut a barna. Ez a sokoldalú szín ízlésesen kombinálva árnyalatait otthonainkat meleggé és barátságossá teheti.

HASZNOS ÉS EGYEDI

Nov 9, 2010

Ha még nem tudja, mit szeretne adni szeretteinek és valami hasznos ajándékot keres, akkor van egy ötletünk. Kérjen ajándékutalványt, melynek értékét Ön határozhatja meg. Az ajándékozott pedig elkészíttetheti belőle azt, amire igazán szüksége van

ELEGÁNS KÖNYVSZEKRÉNY

Oct 21, 2010

Eleganciát és esztétikai gyönyört sugároz ez a könyvszekrény. A hagyományos angol lakberendezés elmaradhatatlan alkotója.

GARDRÓBSZEKRÉNY KICSIT MÁSKÉPP

Oct 21, 2010

Szeretne valami igazán egyedit? Akkor van Önnek egy ajánlatunk. Gardróbszekrényt legalább olyan nehéz megtervezni, mint egy konyhabútort. Minden ruhaneműnek helyet kell benne teremteni. És persze ott a kinézet. Az sem utolsó szempont.

TALÁLKOZZUNK A BNV KIÁLLÍTÁSON!

Sep 10, 2010

Szeptember 08-12. között a Tér, Forma és Design 2010 kiállításon leszünk. Keresse egyedi, minőségi bútorainkat a Hungexpo területén!

SZABADTÉRI NAPPALI

Jul 12, 2010

Szerencsés, aki családi háza teraszáról gyönyörködhet a természet újjászületésében, a bokrok, fák szépségében, madarak nászában. De a városlakók se keseregjenek, csempészhetnek kis burjánzó szigetet a szürke lakóházak közé. Pár apró trükkel bemutatjuk, mi a trend a szabadtéri nappalik körében. 

 

ÚJ BEMUTATÓTEREM

Jul 9, 2010

Az Atico Kft. belépett a 3D világába. Most már nem csak képeken tekinthetik meg elkészített bútorainkat, hanem bemutatótermünkben is. Az Atico Kft. belépett a 3D világába. Most már nem csak képeken tekinthetik meg elkészített bútorainkat, hanem bemutatótermünkben is.

 

TREND SZÍNEK

Jul 1, 2010

Hódít a türkiz és alapvetően a színeké a főszerep. A pasztell hódításának vége, a dinamizmus vette át a helyét. Természetesen minden színválasztást a stílus határoz meg, hogy milyennek álmodtuk meg a teret, melyet berendezni szeretnénk, így egy domináns fa bútorok mellett gondolni kell a barna uralkodó jelenlétére.

 

BÚTORTREND 2010

May 6, 2010

Csökken a minimalizmus dominanciája, de azért nem tűnik el teljesen. A korábbi évek fekete, fehér, szürke színei mellett hódítanak az élénk színű bútorok.

 

Adatvédelem   Viszonteladók
Atico Faipari Szolgáltató Kft.
1106 Budapest, Maglódi út 6.
Tel./Fax.: +36 (1) 260-2864
Mobil: +36 (20) 9628-701
E-mail cím: a t i c o (k u k a c) a t i c o (p o n t) h u
Web: www.atico.hu