Bemutatkozás
Történet
Munkaterületeink
Céljaink
Atico Klub
Hírlevél
Ajánlatkérés
Elérhetőségek
 
 
 
 
TERMÉKEINK
Előszoba
Konyha
Étkező
Hálószoba
Nappali
Dolgozó
Fürdő
Ajtók
Belső terek
Egyéb munkák

KIVITELEZÉS

A gondos tervezés után kezdetét veszi a kivitelezés és gyártás, a konkrét megvalósítás. Eddig szellemi terméket alkottunk, most megteremtjük azt a fizikai világban is. A helyszínen pontosan fölmérjük a méreteket és szögeket, a rendelkezésre álló teret. Esetlegesen tanácsokkal segítjük a még nem tisztázott kérdéseket. Az alapanyag kiválasztása már a kivitelezés első lépcsőfoka. Többféle anyaggal dolgozunk, de mindegyik közös alapanyaga a fa.

Alapanyagtípusok:
 
Tömör fa: a legdrágább kivitelezés. Mivel nehéz tökéletes felületet találni, melyből bútoraink készülhetnek. Megmunkálása is nehezíti a gyártást. Rendkívül nehéz az elkészült termék, nem könnyen mozdítható, de örök életre szól.
A valódi fa gyönyörű, mert egy élet örökítünk meg a belőle készült bútorral. Sok kezelést és ápolást igényel.
 
Bútorlap: kifejezetten bútorok gyártására hozták létre, ebből kifolyólag a legelterjedtebb alapanyag a bútorgyártásban. Legfőbb előnye, hogy olcsó, kezelhetősége egyszerű és az elkészült bútor könnyű, bármikor áthelyezhető. Felhasználása sokoldalú és bármilyen színben elkészíthető. Hátránya viszont, hogy nem tartós, nem feltétlenül szolgál egy életen át és javítani sem lehet. Alapvetően a legelterjedtebb fából készítik, amit ledarálnak, majd vegyszerekkel összeragasztanak és lappá préselik. Ezt aztán a megfelelő színűre laminálják, azaz műanyag alapú bevonattal látják el.
 
Furnér: tisztafa lap bútorlap alapanyagon. Ötvözi a kettő tulajdonságát, előnyeit és hátrányait is. Árban drágább a bútorlapnál, de olcsóbb a tömör fánál. Rugalmasan alkalmazható alapanyag, színeiben a fa színek uralkodnak, de pácolhatók színesebbre is.
 
Rétegelt lemez: a legerősebb alapanyag. Falemezeket ragasztanak egymáshoz, így tartósságuk, szilárdságuk felülmúlhatatlan. Ma már kevésbé elterjedt. Nehéz és színeiben sem olyan rugalmasan kezelhető. A régi idők bútorain köszön vissza
 
Az anyag kiválasztása után, a fa faj egyeztetése, majd a felhasznált anyagok felület kezelése következik. Igényei szerint választhat szín pácot, és megadhatja a felületi fényesség mértékét.
 
Az összekötés módjai:
 
Munkavállalásunk elengedhetetlen része az összeszerelés és helyszíni beállítás, kivéve, ha megrendelőnk másképpen nem rendelkezik. Önnek nem kell mással törődnie csak a birtokbavétellel és gyönyörködéssel.

Elengedhetetlen a pontos mérés Elengedhetetlen a pontos mérés

Adatvédelem   Viszonteladók
Atico Faipari Szolgáltató Kft.
1106 Budapest, Maglódi út 6.
Tel./Fax.: +36 (1) 260-2864
Mobil: +36 (20) 9628-701
E-mail cím: a t i c o (k u k a c) a t i c o (p o n t) h u
Web: www.atico.hu