Bemutatkozás
Történet
Munkaterületeink
Céljaink
Atico Klub
Hírlevél
Ajánlatkérés
Elérhetőségek
 
 
 
 
TERMÉKEINK
Előszoba
Konyha
Étkező
Hálószoba
Nappali
Dolgozó
Fürdő
Ajtók
Belső terek
Egyéb munkák
A 80-es évek bútorai

Az 1970-es évek végén és a '80-as évek elején megjelent új stílus, a posztmodern egy kifejezetten radikális nézőpontot vitt a belsőépítészetbe és tárgykultúrába. Bár a popkultúra már kiszélesítette a stílusok kereteit, a posztmodern minden addigi szabályt egy tollvonással eltörölt. A szélsőségesség mellett azonban rendkívüli minőségérzékenység is jellemezte a korszak tervezőit, alkotóit.

Szülőotthona a dizájn Mekkája, Olaszország volt, ahol a kis szériás termékeket csúcsminőségű technológiával és felsőkategóriás alapanyagokból állíthatták elő.

Naplemente new yorkban

A képen látható kanapé elnevezése: Naplemente New Yorkban. A valójában egyszerű formákat az ügyesen megválasztott alapanyagok tökéletesítik. A tartószerkezet rétegelt lemezből készült, a felhőkarcolókat imitáló ülő részek pedig habszivaccsal töltöttek, amit fehér és szürke kárpittal vontak be. Az egyedülálló esztétikai bútort csak a funkcionalitása csorbíthatja, hiszen a csodás összkép azonnal megbomlik, amint használni kívánja valaki.

A posztmodern alkotók másik csoportja a múlt nagy remekeit értelmezte újra. Meglepő kárpitválasztással vagy kiegészítő funkcióval ruháztak föl egy-egy klasszikus bútort.

 

Olaszország mellett hamarosan megjelent a stílus Angliában és az Egyesült Államokban is. De mindenhol jellemző volt, hogy a bútorok inkább szobor alkotások voltak, mint sem bútorok. A funkciót mindenhol háttérbe szorították.

A posztmodern nem volt hosszú életű irányzat, a '80-as évek második felére az ereje csökkent, majd végleg el is tűnt.

Szorító ülőgarnitúra

Mar 9, 2012
Adatvédelem   Viszonteladók
Atico Faipari Szolgáltató Kft.
1106 Budapest, Maglódi út 6.
Tel./Fax.: +36 (1) 260-2864
Mobil: +36 (20) 9628-701
E-mail cím: a t i c o (k u k a c) a t i c o (p o n t) h u
Web: www.atico.hu