Bemutatkozás
Történet
Munkaterületeink
Céljaink
Atico Klub
Hírlevél
Ajánlatkérés
Elérhetőségek
 
 
 
 
TERMÉKEINK
Előszoba
Konyha
Étkező
Hálószoba
Nappali
Dolgozó
Fürdő
Ajtók
Belső terek
Egyéb munkák
Az angol vidéki stílus, a cottage

A polgárosodó társadalmi réteg között terjedt el. Vonásaiban hangulatos, kellemes és otthonos. Jellemző volt, hogy sok olyan használati tárgyat, bútort és dekorációs elemet is használtak, melyet maguk készítettek a lakók.

Cottage stílusA berendezést illetően jellemzőek az egyszerű formák, visszafogott díszítések. Kerülik a hivalkodó berendezési tárgyakat, dekorációt. A fő hangsúly a családon van, az ott élőket szolgálja ki és a társas együttélés a legfőbb funkció. Innen erednek az olyan közösségi terek, mint a nappali, mely gyakorta az ebédlővel egy légtérben van.

A tartós és jó minőségű alapanyagból készült tárgyakat nem dobták ki, hanem újrahasználták, átalakították és esetleg más funkcióval látták el. Így egy-egy értékes darab több generációt is szolgálhatott. Ez ma már kevésbé jellemző.

Az ilyen otthonokban minden kéznél van. Könnyen elérhetőek a ruhák, tányérok, poharak. nem rejtik fiókokba és szekrényekbe, jobban szeretik a polcos megoldásokat. Szeretik fölöltöztetni az egész lakást. Sok a pléd és párna, amiknek szintén kényelmi funkciójuk van.

Színek tekintetében a föld színeket és a pasztell árnyalatokat helyezik előtérbe. A textileken akárcsak a bútorokon a minták apró virágokból, indákból vagy jellemző termésekből áll.

Feb 19, 2012
Adatvédelem   Viszonteladók
Atico Faipari Szolgáltató Kft.
1106 Budapest, Maglódi út 6.
Tel./Fax.: +36 (1) 260-2864
Mobil: +36 (20) 9628-701
E-mail cím: a t i c o (k u k a c) a t i c o (p o n t) h u
Web: www.atico.hu