Bemutatkozás
Történet
Munkaterületeink
Céljaink
Atico Klub
Hírlevél
Ajánlatkérés
Elérhetőségek
 
 
 
 
TERMÉKEINK
Előszoba
Konyha
Étkező
Hálószoba
Nappali
Dolgozó
Fürdő
Ajtók
Belső terek
Egyéb munkák
SZABADTÉRI NAPPALI

Szerencsés, aki családi háza teraszáról gyönyörködhet a természet újjászületésében, a bokrok, fák szépségében, madarak nászában. De a városlakók se keseregjenek, csempészhetnek kis burjánzó szigetet a szürke lakóházak közé. Pár apró trükkel bemutatjuk, mi a trend a szabadtéri nappalik körében.

2010-ben hódít a fa és a természetes anyagok. Ezeket gyakorta keverik műanyag alapú elemekkel a tartósság érdekében. A látványban és esztétikában a hatás ugyan az.

 
egyedi padlóburkolatokPadló: legyen szó teraszról, erkélyről vagy balkonról a fa illetve fa hatású padlók az abszolút vezetők. Könnyen lerakhatók, tartósak és kényelmesek. Színben, mintában rendkívül sokoldalú, így bárki saját stílusához szabhatja. A látvány pedig egyenesen páratlan. Hátránya, hogy bizonyos időközönként faápolóval kell kezelni, de ez még mindig kedvezőbb feltétel, mint a hőtágulás okozta járólapcsere. A modern fapadlók a nagyvonalúság, elegancia és kifinomult ízlés érzetét keltik.
 
Bútorok: a természetes hatású rattan, banánlevél, bambusz bútorok tömegesen jelentek meg a piacon. A műbútorok előnye, hogy ellenáll az időjárásnak és napfénynek, gyakorlatilag örök életűek. Formájuk között találunk klasszikus és modern stílusút is. Színeiben is a természetes anyagok hatását keltik. Hódítanak a kanapéra és fotelra emlékeztető darabok a hagyományos asztal-szék kombináció helyett. Sok kiegészítő bútorral kombinálhatók, mint a tárolók, lábtartók, így lesz teljes a kényelem. Segítségükkel kis nappalit rendezhetünk be a teraszon, erkélyen.
 
egyedi kültéri bútorokKiegészítők: fények, növények és tökéletes az összhang. A hangulati lámpák kiválasztásánál mindig figyeljünk arra, hogy fehér fényt árasszanak, mert a sárga fényű világítótestek vonzzák a rovarokat. Cserépbe illetve ládába ültetett növények segítségével közel hozhatjuk magunkhoz a természetet. Kis erkélyre általában örökzöldet javaslunk, mert a virágzó cserjék sok rovart vonzanak és kis helyen nem túl szerencsés méhek raja közt ücsörögni. A növények is jobban szeretik a társaságot, ezért cserepek katonasorba állítása helyett ültessük őket csoportba és tegyük kiemelt helyre, így nemcsak a szemünket gyönyörködteti, de neveltjeink is hálásak lesznek.
 
Hangulatosan berendezett teraszunkon, erkélyünkön egy-egy elfogyasztott reggeli a családdal, grillezés vagy sörözés a barátokkal páratlan élményt nyújt házigazdának és vendégnek egyaránt.
 
vissza                                                                   következő

 

 

Jul 12, 2010
Adatvédelem   Viszonteladók
Atico Faipari Szolgáltató Kft.
1106 Budapest, Maglódi út 6.
Tel./Fax.: +36 (1) 260-2864
Mobil: +36 (20) 9628-701
E-mail cím: a t i c o (k u k a c) a t i c o (p o n t) h u
Web: www.atico.hu