Bemutatkozás
Történet
Munkaterületeink
Céljaink
Atico Klub
Hírlevél
Ajánlatkérés
Elérhetőségek
 
 
 
 
TERMÉKEINK
Előszoba
Konyha
Étkező
Hálószoba
Nappali
Dolgozó
Fürdő
Ajtók
Belső terek
Egyéb munkák
Északi melegség

Skandináv lakberendezésA mindig barátságos légkört oly módon keverik országaik hagyományaival, hogy egyszerre lesz hagyományőrző és divatos. A skandináv lakberendezés csöppet sem hideg, noha a finnek, dánok, svédek nekünk európaiaknak kissé hidegnek tűnhetnek. Megfelelő arányban keverik a barátságos fa felületeket a plasztikus színekkel.

Az év nagy részében ezen országokban igen zord az időjárás, így egyetlen menedékük az otthonuk. Mivel a szabadban nem tartózkodhatnak, otthonukba viszik a természetet. Hatalmas virágmintákkal, üde színekkel és világos terekkel ellensúlyozzák a környezetüket. Sötét bútorzatú, komor hangulatú angol stílus nehezen képzelhető el bármilyen standináv lakásban.

 

A világosság fokozására gyakori a világos padló és a natúr fa. A természetesre hagyott csak tartósítóval kezelt fa nemcsak a bútorokban jelenik meg, hanem a padlón is. A kis helyeket így a lehető legtágasabbra, legvilágosabbra tudják tervezni.

 

Szeretik a fehéret, a sötét színeket és élénk tónusokat csak kontrasztként alkalmazzák, hogy a tér ne legyen steril.

Másik nagy jellemzője ennek a stílusnak az egyszerűség. Nem bonyolítják barokk vagy rokokkó stílusú bútorokkal, elemekkel, dekorációval a teret. Az egyszerű, letisztult és világos otthonok praktikusabbak a hideg napokon. Természetes anyagokat részesítik előnyben: fa mellett a gyapjú és pamut. Az utóbbiak nemcsak textileken hanem például falburkolatként is megjelenik.

 

 Skandináv stílus

Egy igazi skandináv otthon elengedhetetlen kelléke a szauna. Tiszta fából készül, mely fölmelegít és az egészségnek is kiválló. Egyszerűbb megalkotni, mint gondolnánk. Szakértő seítségével saját szaunánkkal sokat tehetünk egészségünkért: immunerősítőnek és feszültség oldásra is kiválló. Emellett szerezhetünk magunknak egy-két meghitt percet is.

Jul 15, 2011
Adatvédelem   Viszonteladók
Atico Faipari Szolgáltató Kft.
1106 Budapest, Maglódi út 6.
Tel./Fax.: +36 (1) 260-2864
Mobil: +36 (20) 9628-701
E-mail cím: a t i c o (k u k a c) a t i c o (p o n t) h u
Web: www.atico.hu