Bemutatkozás
Történet
Munkaterületeink
Céljaink
Atico Klub
Hírlevél
Ajánlatkérés
Elérhetőségek
 
 
 
 
TERMÉKEINK
Előszoba
Konyha
Étkező
Hálószoba
Nappali
Dolgozó
Fürdő
Ajtók
Belső terek
Egyéb munkák
Neobarokk

Neobarokk fotelA minimalizmus sokáig uralta a művészeteket és lakberendezést. Úgymond törvényszerű volt, hogy valami olyan kövesse, mely a végletekig leegyszerűsített formákat fölváltsa. Ez volt a neobarokk.

 

A minimalizmus azért nem tűnt el. A neobarokk jellegzetessége, hogy az egyszerű vonalakat párosítják a díszes elemekkel. Például egy eszerű vonalvezetésű bútor mellé, súlyos, hatalmas virágmintákkal ellátott drapériát tesznek.

 

Ez a stílus arányosan keveri az egyszerűt a bonyolulttal. Szereti a hatalmas virágmintákat, a kacs és indamotívumokat. Színeiben erőteljesek a vörösek, lilák és a fekete. Legjellemzőbb színe azonban az arany, mert épp a minimalizmus visszafogottságát akarja ezzel eltörölni.

Hatásában a neobarokk mindig a pompa és a nagyvilági élet érzetét akarja kelteni, pontosan ellentétben a minimál zen buddhista gyökerek befeléfordulásával.

neobarokk csillár

 

Visszatértek a csillárok, melyek készülhetnek üvegből, műanyagból vagy kristályból egy a lényeg, hogy csillogjon és villogjon. Középpontja lehet a térnek, melybe kerül.

 

Apr 8, 2011
Adatvédelem   Viszonteladók
Atico Faipari Szolgáltató Kft.
1106 Budapest, Maglódi út 6.
Tel./Fax.: +36 (1) 260-2864
Mobil: +36 (20) 9628-701
E-mail cím: a t i c o (k u k a c) a t i c o (p o n t) h u
Web: www.atico.hu