Bemutatkozás
Történet
Munkaterületeink
Céljaink
Atico Klub
Hírlevél
Ajánlatkérés
Elérhetőségek
 
 
 
 
TERMÉKEINK
Előszoba
Konyha
Étkező
Hálószoba
Nappali
Dolgozó
Fürdő
Ajtók
Belső terek
Egyéb munkák
Régit újként

Star Trek divatMitől is lett kifacsart ez a stílusirányzat?

Valójában a retró elveszítette korabeli jelentését és mindent retróknak minősítenek, ami nem modern. A retró eredetileg a'60-as és '70-es évek meghatározó stílusa volt. Az akkori jövőábrázolást bélyegezték retrónak. Gondoljunk csak a Star Trek című soroza bútoraira. Hódított a műanyag és színes lett a világ.

 

A divat újra életre hívta a formákat és sorra jelentek meg az élénk színekben pompázó, egyszerű fazonú ruhadarabok. Nálunk is visszacsábította a piacra a divat Magyarország két legismertebb szabadidőruha márkáit. A Senior és Méta ruhák igaz a '80-as években hódítottak, de nálunk minden kissé megkésve érkezik.

Senior és Méta

 

Ám sem a divatban sem a lakberendezésben nem újkeletű, hogy a régi visszatér és kissé modernizálva de újra meghódítja az egész világot. Szegény retró azonban plusz értelmezést is kapott. Bár szakértői körökben örzi eredeti karakterét.

A lakberendezésben és belsőépítészetben a stílus éles stílusjegyekkel rendelkezik. Futurisztikus megjelenése köré szervezödik tér és tárgy egyaránt.

 

Jellemzőek az egyszerű geometriai formák mint a kőr, téglalap, kocka. A vonalvezetés ugyanakkor letisztult, nincsenek díszítések, mint a neobarokknál. Legtipikusabb bútorai az ívelt lábakon álló, ufószerű fotelek, asztalok, lámpák. 2011 retró kanapé

 

Sok-sok karakteres bútor készült a '70-es években, melyekhez a modern tervezők is szívesen visszanyúlnak ihletért (Flos lámpák).

 

Feb 23, 2011
Adatvédelem   Viszonteladók
Atico Faipari Szolgáltató Kft.
1106 Budapest, Maglódi út 6.
Tel./Fax.: +36 (1) 260-2864
Mobil: +36 (20) 9628-701
E-mail cím: a t i c o (k u k a c) a t i c o (p o n t) h u
Web: www.atico.hu